Färsk frukt frukt på jobbet

Vi förser hundratals arbetsplatser i Storstockholm med fräsch och nyttig frukt på jobbet.

Att erbjuda anställda frukt på jobbet som personalförmån är ett billigt och nyttigt sätt att öka medarbetarnas energi och prestationsförmåga.
Sundare medarbetare ger en sundare verksamhet som i sin tur bidrar till ökad trivsel och i slutändan högre produktivitet och lönsamhet. Forskning visar att mer hälsosam kost ökar produktiviteten på arbetsplatsen. Därför är frukt på jobbet en billig investering som betalar av sig i form av gladare och nöjdare personal. Kort sagt alla anställda uppskattar en lyxig fruktkorg på jobbet. Klicka här för att beställa >>
Fruktombudet AB startade 2004,  ägs och drivs av Bertil Johansson och Mats Krigsman. Företaget levererar idag fruktkorgar av högsta kvalité till företag, myndigheter och institutioner i Stockholm med omnejd. Fruktombudet har nu drygt 450 nöjda kunder som vi kontinuerligt servar med frukt och allt annat som hör hemma i företagets skafferi. Totalt levererar vi över 10.000 kilo frukt varje vecka.
Vi levererar fruktkorgen direkt till er reception eller till personalrummet om ni hellre önskar.
Naturligtvis kan vi också ta hand om överbliven frukt och se till att den kommer till nytta eller återanvänds. Du hittar våra populära fruktkorgar till höger på sidan. För större volymer ber vi dig göra en offertförfrågan via fiken “Kontakt/ Offert” i högerkanten på sidan.
Utöver frukt på jobbet levererar vi även mycket annat såsom;

-Mjölk-Kaffe-Vatten & Läsk-Småkakor-Nötmix

Frukt på jobbet

Kvalitet & Garanti

Anser behörig beställare att leveransen inte uppfyller kvalitetskraven skall reklamation göras senast dagen efter erhållen leverans, vid sådan reklamation åligger det Fruktombudet att senast nästa leveransdag (helgfri) leverera ny frukt av fullgod kvalitet alternativt göra ett avdrag på kommande faktura till ett motsvarande belopp.

Inga bindningstider

Om ni mot förmodan vill avbryta era fruktleveranser så kan ni göra det utan krångel från vår sida. Vi har nämligen ingen bindningstid - det enda vi behöver är en notifikation en vecka innan er sista fruktkorg.

Ekologiskt odlad frukt

Fruktombudet är certiferad via SMAK och godkänd av Stockholms Miljöförvaltning för packning av ekologisk frukt och mjölk. Frukt som är ekologiskt odlad har ett lite sämre utseende än konventionellt odlad frukt vilket är helt naturligt då det inte förekommer några bekämpningsmedel, försämringen sitter enbart i skalet och påverkar inte smaken. Efterfrågan på ekologiskt odlad frukt är stor i hela Europa vilket innebär att odlarna inte riktigt hinner med att motsvara efterfrågan och det kan ibland uppstå brister i tillgång. Fruktombudet förbehåller sig därför rätten att ersätta ekologisk frukt med konventionellt odlad frukt i en sådan situation då den förstnämnda ej finns att tillgå på marknaden

Leverans

Fruktkorgarna levereras på överenskomna dagar mellan kl. 07.00-15.00. Fruktombudet levererar året runt helgfria vardagar måndag till fredag. Korgarna levereras fraktfritt under dagen.
Kunden ansvarar för att lokalerna och dess område hålls tillgängliga för leverans.
Om leverans inte kan ske i enlighet med överenskomna leveranstider eller på angivna platser har Fruktombudet rätt att överlämna fruktkorgarna i kundens reception alternativt godsmottagning. Skulle ordinarie leveransdag infalla på en röd dag sker leverans nästkommande vardag om inget annat överenskommit.

Priser

Samtliga priser är angivna fritt kundens godsmottagning och exklusive moms. I abonnemanget ingår också lån av korg.

Vi tillämpar ett retursystem för våra korgar, av både ekonomiska och miljömässiga skäl. Vid utebliven retur av tomkorg debiteras en kostnad om 45 kr. Samtliga priser justeras 1 gånger per år.

Betalningsvillkor

Faktura en gång per månad i efterskott med 20 dagar betalningsvillkor. Vid skriftlig betalningspåminnelse debiteras lagreglerad avgift. Efter förfallodagen debiteras dröjsmålsränta med referensränta plus 8 %.

Uppsägning

Eventuell uppsägning / avslut av leveranserna behöver vi veta senast klockan 12:00
vardagen innan ordinarie leveransdag.

Fruktombudet AB
Minuthandlarvägen 2
120 44 Årsta
info@fruktombudet.se
08-556 632 00
BG: 468-0310
PG: 53 31 38-4
IBAN: SE63 9500 0099 6026 0533 1384
Swift: NDEASESS

Olika typer av frukt

Våra olika frukter kan delas in i sex kategorier: stenfrukt, citrusfrukt, tropisk frukt, meloner och bär. De flesta frukterna är sta frukter, även om citrusfrukterna ofta är sura eller bittra. Undantag är banan (som egentligen är en ört och inte en frukt) är frukter saftiga då de innehåller mycket vatten.

Näringsinnehåll i frukt

Socker står för nästan alla kalorier i frukt vilket inte direkt är någon överraskning med tanke på den söta smaken. Antalet kolhydrater varierar kraftigt mellan 5 och 20 gram per 100 gram frukt, beroende på vilken sort. En mellanstor saftig apelsin kan innehålla cirka 12 gram kolhydrater medan en banan innehåller minst 23 gram.
Om man tittar på frukters olika näringsprofiler ser vi att flera av dem är bra källor till vitamin C och några mineraler. Dock kan näringsinnehållet variera beroende på typ av frukt, hur och var den har odlats och förvarats samt hur länge den har legat på butikshyllan.
Frukter har dessutom ett lågt innehåll av vitamin D och otillräckligt innehåll av viktiga mineraler som kalcium, magnesium, järn och zink.

Konsumtion av frukt och grönt

Länge har en ökad konsumtion av frukt och grönt ansetts som den bästa rekommendationen för att uppnå ett längre och hälsosammare liv vilket också är kontroversiellt att ifrågasätta. Undersökningar och studier visar dock att friska personer som äter frukt och grönsaker lever till de blir runt 90 till 100 år.
Det finns mycket forskning kring hälsofördelarna med frukt och grönsaker. Frågan är om denna forskning är tillräcklig för att kunna ge en standardiserad rekommendation om ett lägsta dagliga konsumtion som gäller både friska personer och de med medicinska problem?
Frukt på jobbet