Vi levererar fruktkorgar till företag i hela Stockholm

Fruktkorgar med miljömärkt, färsk samt noga utvald frukt till ert företag skapar en miljö som är både trevlig och nyttig, både för era besökare och er egen personal.  Med färsk frukt ökar ni trivselfaktorn markant, samtidigt som alla håller sig både friskare, piggare och orkar prestera mer.

En fruktkorg på jobbet håller er friska och pigga

Mat som innehåller frukt och grönsaker minskar risk för hjärtsjukdomar. Att äta frukt är därför ett bra sätt att hålla hjärtat friskt – något som är det viktigaste man kan göra för ett långt hälsosamt liv.

Frukt innehåller livsviktiga ämnen

Vitaminer: Ordet vitamin kommer ifrån latinets vita som betyder liv. Vitaminer är alltså livsnödvändiga för oss. Vitaminer bygger upp hud, skelett, blodkroppar, hår, syn, vävnader och slemhinnor. De förbättrar kroppens upptagning av mineraler samt omsättning av kolhydrater, proteiner och fett. Eftersom kroppen inte tillverkar vitaminer själv behöver vi tillsätta dem. Brist på olika vitaminer ger specifika sjukdomssymptom. Många vitaminer och mineraler innehåller dessutom antioxidanter som bryter ned fria radikaler. Fria radikaler anses bidra till åldrande och utveckling av diabetes, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.

Mineraler: I kroppen finns en mängd olika mineraler som järn, kalium, natrium och fosfater. Mineralerna fyller olika behov och ger olika sjukdomssymptom vid brist. Och liksom vitaminer kan inte kroppen tillverka mineraler utan måste tillsättas via maten. Mineraler behövs för skelett, tänder, nerver, muskler, för transport av syre, kroppens ämnesomsättning och immunförsvar.

Fibrer: Fibrer är växtdelarnas kolhydrater som inte bryts ned vid matsmältningen. De når tjocktarmen opåverkade. Fibrer är viktiga för att tarmarna ska fungera. Man får en större mättnadskänsla vilket gör det lättare att hålla vikten. Blodsockret stiger långsamt och nivån av blodfetter hålls låg

Man kan äta nästan hur mycket frukt man vill om dagen, utan att oroa sig för att lägga på sig några extrakilon. Tvärtom kommer man må mycket bättre om man gör det. När det kommer till vilken frukt man bör äta mest av har vi listat de frukter som har flest hälsofördelar och som man kan äta med väldigt gott samvete.

  • Blåbär är full av nyttigheter. C-vitamin, kalium, kalcium, järn och fibrer. Dessutom högt innehåll av antioxidanter.
  • Citrusfrukter innehåller B- och C-vitamin. B-vitamin behövs för bildning av röda blodkroppar. C-vitamin främjar upptaget av järn. Citrusfrukter innehåller också kalcium, fosfor, koppar och fibrer. Citrus består till stor del av vatten som är bra för vätskebalansen.
  • Äpple är en nyttig, användbar och mångsidig frukt full med vitaminer, kalium, järn, magnesium, antioxidanter och fibrer.
  • Kiwifrukten ar dubbelt så mycket C-vitaminer som apelsin. Rik på fibrer för tarmarna och folsyra för blodet.
  • Jordgubbar är inte bara för sommarens tårtor, utan också en riktig C-vitaminbomb. Dessutom lecitin och pektin som minskar kolesterolet.
  • Banan är mycket rik på energi och ger en snabb mättnadskänsla. Kalium, C- och B6-vitaminer. En mogen banan med fläckar innehåller mer näring än en omogen.

Läs mer om frukt och grönt (ICA Hälsa)

Går man upp i vikt av frukt (tidningen Hälsa)

Allt du behöver veta om Bananer (viktväktarna)

Se våra produkter

Våra fruktkorgar

Fruktkorgar – för ökad trivsel och energi!
En vacker fruktkorg är en källa till glädje och ger nyttig energi, vi överlämnar utvald färsk och fräsch frukt till din arbetsplats i Stockholm varje dag. kontakta oss för en offert.
Färsk frukt från ditt fruktbud i storstaden
Fruktombudet levererar dagligen färsk frukt och andra basvaror till företag och organisationer i Stockholm med omnejd. Vi har inga krav på långa avtalsförbindelser eller minimibeställningar och självklart kan vi ordna bud av fruktkorgar med kort varsel till speciella tillfällen som konferenser och möten. Välkommen att prova Fruktombudet som din leverantör av färsk frukt!
Fruktbud och andra varor till företagets skafferi
Vi på Fruktombudet har nu drygt 450 nöjda kunder som vi kontinuerligt servar med frukt och allt annat som hör hemma i företagets skafferi. Vi levererar fruktkorgar och andra varor helt efter företagens behov – Kontakta oss med era önskemål så ser vi till att ordna det!